Wednesday, May 03, 2006

Ponturi vegetariene















Ce credeti ca vedeti aici? Ceva ce pare foarte bun, exact! Mai precis, cous-cous cu legume.
Vroiam sa fac un zine mic cu retete vegetariene descoperite de mine, dar se pare ca mai usor e sa bloghezi decit sa scrii zineuri...

Asadar, unde se gaseste cous-cous? Din cite stiu eu la Carrefour. Dar e posibil sa se gaseasca si prin mici alimentare de cartier. Preturi: imi amintesc ca cea mai ieftina cutie de cous cous era cam 40mii.Cea mai scumpa in jur de 80mii.Trebuie verificat oricum. O cutie iti ajunge mult si bine, pentru ca folosesti de fiecare data cite putin, mai ales daca gatesti doar pentru o singura persoana.

Cous cous (de exemplu pentru 2 persoane) se prepara in felul urmator: se pune la fiert putina apa, sa acopere cam 2-3 cm de pe fundul unei oale de dimensiuni obisnuite ( cu circumferinta de 20cm, mai precis). Se pune sare in apa si se pot adauga si alte mirodenii, dupa preferinte. Cind apa a fiert, se opreste focul si se adauga cous-cous, in asa fel incit sa umple volumul de apa - cel mai bine este ca deasupra cous cous-ului adaugat sa mai ramina o pelicula subtire de apa. Apoi se acopera oala si se lasa deoparte cam 5 minute. Cous cous-ul va absorbi singur toata apa, fara ajutorul focului.

Apoi se poate prepara un amestec de legume. Merge orice! Ce-am folosit eu pentru cous-cous-ul din fotografie: ceapa, ardei, morcovi, porumb si ciuperci, mixate altogether. Cine are chef isi poate face un sos mai complex...

Cit timp iti ia toata operatia asta: aproximativ 20 de minute

Bun.

Si acum un alt pont: la magazine siriene din Bucuresti se gaseste falafel foarte ieftin. 30 mii o cutie, din care iti faci aproximativ 20-25 bucatele de falafel. Asta e super bine, avind in vedere ca in centru un falafel compus din 3 felii costa 50 mii.

Problema e ca nu stiu in momentul de fata sa precizez exact vreo adresa de magazin sirian. Dar sper sa aflu in curind si atunci o sa updatez.

Cine mai are idei si vrea totusi sa scoatem un mic zine vegetarian sa lase mesaje aici, bine?

3 Comments:

Blogger bujor tavaloiu said...

ok, pina reusesc sa vin cu retete si ponturi, doar citeva resurse:

citeva retete de-ale mele (in engleza si cu masuri americane)

retete svr

tot de la svr, un foarte util convertor de masuri. de asemenea, un site multilingv pentru nume de mirodenii si verdeturi si un glosar cu citeva ingrediente/produse vegetariene de baza (astea 3 sint bune pentru multele retete pe care le gasesti pe web dar sint nefolosibile pt. ca nu stii ce inseamna masurile sau ingredientele)

pt. retete si poze, recomand postpunk kitchen, what the hell does a vegan eat, anyway, cooking by kittee si in sfirsit dar nu in ultimul rind, blogul lu' sora-mea care e in constructie dar va avea in curind retete, si nu numai poze delicioase :)

8:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

1:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

6:28 PM  

Post a Comment

<< Home