Statul politienesc de dreapta
Un articol interesant de Octavian Paler, in Cotidianul, despre politica dusa de popularul nostru presedinte
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4309&art=10107&cHash=2f62f051da
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4309&art=10107&cHash=2f62f051da
1 Comments:
daca esti plecat din tara, tie poate ca iti scapa anumite amanunte cotidiene legate de atitudinea presedintelui.
articolul asta nu mi se pare unul paranoic ci mai degraba un fel de avertisment bazat pe ceea ce s-a intimplat in ultimele luni.
basescu este cu adevarat un presedinte care se vrea peste tot. intervine pe nepusa masa in tot felul de sedinte si situatii proclamindu-se "reprezentatntul omului de rind".
o tot da inainte cu importanta "sigurantei nationale",o sintagma extrem de alunecoasa si atotcuprinzatoare.
in numele sigurantei nationale, basescu vrea sa treaca toate serviciile secrete in subordonarea CSAT - consiliul suprem de aparare a tarii - direct subordonat presedintelui. cu alte cuvinte serviciile secrete ar putea ajunge in subordonarea unui singur om, iar aceasta se va numi "siguranta nationala"
despre dosarul flotei in care este implicat, nici un cuvint, desigur. nu acum. poate peste multi ani, cind basescu nu va mai fi presedinte, dosarul cu pricina va constitui un nou episod din "spectacolul de lumini si catuse"
PD este un partid ce jongleaza cu tot felul de doctrine si mie cel putin nu-mi inspira nici un fel de incredere
de asemenea, presedintele nu pierde nici o ocazie sa-i arunce replici taioase premierului. este evident ca in coalitia de la putere exista grave neintelegeri politice, dar cel mai important este ca presedintele sa ramina un "apropiat" al oamenilor si nu sa incerce sa aplaneze aceste crize. dimpotriva, le intretine.
important e sa fie vazut in mijlocul dezastrelor care afecteaza romania, sa boteze nush ce fetita in nush ce sat sau sa participe la nush ce evenimente sportive sau mondene.
si inca o chestie care imi vine in cap: atitudinea ambigua a lui basescu fata de cei 2 pioni politici, vadim si becali. citeodata am impresia ca-i incurajeaza unul impotriva celuilalt. dar nu se baga in treburile nici unuia, desi ambii se ocupa cu treburi cit se poate de dubioase.
si cu toate acestea, asa cum a zis si paler, nici mie nu-mi pare rau ca l-am votat pe basescu, pentru ca atunci asta era alternativa cea mai apropiata de ceea ce numim "normal".
in rest observatiile tale mi se par de bun simt dar cumva comode, cu un anume aer de politically corectness, sau mai bine zis political chillness.
si legat de ce-ai zis: "Atata timp cat e vorba de un regim politic, care inerent are o doctrina (deci un program), constrangerile pot oare lipsi?", iti aduc aminte inca o data de povestea cu PD, care in alegeri a candidat cu o anume doctrina, cea social democrata, si tiptil tiptil a trecut la cea populara! surpriza!
Post a Comment
<< Home